Events

27. 5. Brunch s umelcom / Erik Binder

BRUNCH S UMELCOM / Erik Binder sa uskutoční v sobotu 27. 5. 2023 o 11:00 hod. Brunchom bude sprevádzať kurátorka a galeristka Zuzana Danková.
Kedy: sobota 27. 5.  2023 o 11:00 hod.
Kde: Jurkovičova tepláreň, Bottova 1, Bratislava
Cena brunchu: 21 eur / 1 osoba, 10 eur / 1 dieťa (nad 10 rokov)
Prosíme Vás o registráciu cez stránku artbase.sk
Náš pravidelný event – Brunch s umelcom je podujatie, na ktorom pri posedení a dobrej káve približujeme tvorbu súčasných slovenských umelcov. Neformálnou prezentáciou spojenou s diskusiou prinášame všetko, čo o súčasnom umení potrebujete vedieť. Súčasťou prezentácie bude aj výstava najnovších diel.
Erik Binder sa narodil v roku 1974 v Hnúšti-Likier. Študoval na Vysokej škole výtvarných umení v ateliéri profesora Róberta Jančoviča, profesora Daniela Fischera a na Akadémii výtvarných umení v Prahe u docenta Vladimíra Kokoliu. Od roku 2000 mal 45 samostatných výstav na Slovensku, v Čechách, Srbsku, Holandsku, Taliansku, Rakúsku, Maďarsku, Poľsku, Francúzsku, Švajčiarsku, Nemecku a v USA a ďalšie desiatky skupinových výstav.
Jeho široký záber zahŕňa inštalácie, videá, objekty, maľby, kresby, grafiky, graffiti, ctí interakciu s materiálom a nezaťažený prístup k médiu. Patrí k tým niekoľkým slovenským umelcom, ktorí sa živia vlastnou tvorbou. Je rešpektovaným európskym autorom, ktorý v roku 2003 reprezentoval spolu so skupinou Kamera skura v pavilóne Českej a Slovenskej republiky na najprestížnejšej celosvetovej prehliadke súčasného umenia – na 50. Bienále v Benátkach. Vo svojej holistickej tvorbe, ktorú charakterizuje jeho špecifický humor, pracuje so vzťahmi medzi textom a kontextom.
Zdroj: https://www.whiteweiss.com/binder-erik-1974/
Na výber budete mať z dvoch chlebíkov, dvoch raňajkových misiek a dvoch sladkých pokušení. Samozrejmosťou je welcome drink a káva od baristu. 
WELCOME DRINK: 
  • Mimosa cocktail + káva z našej kaviarne / čerstvá pomarančová šťava pre deti
MENU (Vegan friendly) pripravované z najčerstvejších surovín: 
  • Chlebík s avokádovou nátierkou, cherry paradajkami, feta syrom a ľanovými semiačkami alebo dukkah verzia (Vegan) /  Chlebík s cviklovým humusom, avokádom, mikrobylinkami a granátovým jablkom (Vegan)
  • Croissant so smotanovou nátierkou, šunkou, syrom, vajíčkom a ľadovým šalátom
  • Mini kokosová ovsená kaša s čerstvým ovocím / Mini ríbezľový smoothie bowl s granolou a čerstvým ovocím (Vegan)
  • Brownies / Bublanina 
Z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia
Tešíme sa na Vás!