Events

UMENIE CHUTÍ / Večer zážitkov s jedlom a umením

Srdečne Vás pozývame na prvé vydanie UMENIE CHUTÍ v spolupráci s DOT.gallery a reštauráciou Werk. Rozhodli sme sa pre toto spojenie, jedla a umenia, aby sme vytvorili úplne nový koncept, ktorý obohatí nielen Vaše vizuálne vnímanie, ale aj chuťové. A to všetko v Jurkovičovej teplárni – miesto s jedinečným charakterom funkcionalizmu od Dušana Jurkoviča. Zážitkový večer s umením a jedlom, na ktorom sa spája kvalitné jedlo z reštaurácie Werk s neformálnou prezentáciou etablovanej maliarky Kristíny Mesároš. Večerom bude prevádzať moderátorka Vera Wisterová. Trojchodová večera v spojení s moderovovanou diskusiou, pri ktorej sa dozviete všetko čo sa skrýva za tvorbou diel súčasného umenia a zároveň si oddýchnete pri pohľade na výstavu najnovších doposiaľ neprezentovaných diel pri jedinečnej atmosfére v Jurkovičovej teplárni.

 

  

Na výber je aj vegetáriánska verzia

Rezervácie na info@dotgallery.sk

 

MENU:

Flying buffet

Carpaccio z mušlí Sv. Jakuba, jablkové gazpacho, reďkovka, ryžový čips (*14)

Terina z kačacej foia gras, černicový gél, čierna mrvenička (*1)

Tatarák z pečenej repy, avokádo, maliny, pohankový popcorn

Servírovaná večera

Pórovo-cesnakový krém, zaúdený pór, mrvenička z pečeného cesnaku, bylinkový olej 

Grilovaný jahňací chrbát, hráškové pyré, panchetta, čierna šošovica, paprika, mätový demi glace (*7, 9)

Choux veterník, slaný karamel, šodó z portského vína, sušené maliny (*1, 3, 7)

Servírovaná večera – vegetariánska verzia

Pórovo-cesnakový krém, zaúdený pór, mrvenička z pečeného cesnaku, bylinkový olej (*1)

Variacia špargle, zemiakovo kalerábový gratin, žĺtkový krém, hnedé maslo, jarná hľuzovka (*1, 3, 7, 14)

Choux veterník, slaný karamel, šodó z portského vína, sušené maliny (*1, 3, 7)

 NÁPOJE:

Welcome drink a víno (v cene)

Cena zážitkovej večere je 80 eur